Menu główne:
Cebula > Cebula ozima
Odmiana o białej skórce, wyjątkowo zimotrwała i tolerancyjna na patogeny, wydająca pewny i dorodny plon cebul do 240g w czerwcu następnego roku po zasiewie w sierpniu. Wyróżnia sie wzniosłym i silnym szczypiorem, dobrym zagęszczeniem w polu i całkowicie białymi cebulami, których nie trzeba czyścić z zewnętrznej łuski, wystarczy jedynie opłukać przed sprzedażą. Lider plonu i tolerancyjności na mróz w Polsce i Niemczech. Zalety: - jedna z najlepiej zimujacych odmian (siew do 20 sierpnia, 3,5 –4,0 kg/ha) - doskonała na peczki (bardzo mocny szczypior) - na pózny zbiór peczkowy jesienny (X,XI) z opóznionego siewu wiosennego - bardzo dobra cebula sałatkowa o delikatnym, łagodnym smaku - odmiana dla potrzeb przetwórstwa i na swiezy rynek, dobra do mrozenia suszenia i konserwowania
Podmenu: