Profesjonalne nasiona warzyw - holenderskie i inne - Agroplanet - hurt i detal

Szukaj

Idź do treści

Menu główne:


Kapusta Vestri

Kapusta > Kapusta biała > kwaszenie 100-160 dni

Jest to odmiana kapusty do kwaszenia i na surówki, dojrzewająca do cięcia po 125 dniach od sadzenia. Kuliste główki osiągają masę od 4 do 8 kg. Cienka strużyna, uzyskiwana podczas szatkowania, daje gwarancję otrzymania kapusty kwaszonej wysokiej jakości. Najcenniejszą jednak zaletą odmiany VESTRI F1 jest jej unikalny smak, nie zawiera goryczy i jest bardzo słodka, toteż jest poszukiwana do produkcji surówek i gołąbków. Uzyskuje się z niej wspaniałą kapustę kwaszoną o niepowtarzalnym smaku. Dobrze znosi przechowywanie w silosach a poza tym robi furorę jako kapusta do domowego kwaszenia. VESTRI F1 jest odporna na Fusarium i wykazuje dużą odporność na starzenie w polu.

STRONA GŁÓWNA | KONTAKT | Bób | Brokuł | Brukiew | Brukselka | Burak | Cebula | Cukinia | Cykoria | Dynia | Endywia | Fasola | Fenkuł | Jarmuż | Kalafior | Kalarepa | Kapusta | Koper | Kukurydza cukrowa | Marchew | Oberżyna-Bakłażan | Ogórek | Papryka | Pasternak | Patison | Pietruszka | Podkładki | Pomidor | Por | Rzepa | Rzodkiew | Rzodkiewka | Sałata | Seler | Szalotka | Szczaw | Szparag | Szpinak | Mapa witryny


Powrót do treści | Wróć do menu głównego