Menu główne:
Pomidor > Pomidor szklarniowy
Odmiana średniowczesna (LSL), bardzo plenna, przeznaczona do uprawy całorocznej w kulturachbezglebowych, na wełnie mineralnej lub innych podłożach sztucznych lub mineralnych (do nasadzeń w szklarni od połowy lutego). Znakomita również do uprawy w glebie, w szklarni oraz w wysokim tunelu foliowym w cyklu wiosennym i jesiennym. Wzrost ciągły, intensywny, pokrój roślin średniozwarty; blaszka liściowa duża, dobrze okrywająca grona, międzywęźla średniej długości. Owoce kształtu kulistego lekko spłaszczonego, bardzo twarde i nie pękające, średnia masa 200-250 g i średnicy powyżej 82 mm, kolor w fazie pełnej dojrzałości ciemnoczerwony, bez piętki, bardzo długo zachowujące jędrność po zbiorze. Owoce nadają się do kilkutygodniowego magazynowania, wielokomorowe mięsiste o unikalnym smaku pomidorów wcześniejszej generacji. Znosi niedobór światła oraz upały. Odmiana wyróżnia się tolerancją na zarazę ziemniaka, przez co dobrze plonuje nawet, gdy jest uprawiana w gruncie bez osłon, przy palikach.
Odporność HR: ToMV / V / Fol:1,2 / Ff:A,B,C,D,E / M
Podmenu: