Menu główne:
Marchew
• marchew do mycia i przechowywania, o masie korzenia pomiędzy 100 a 200 g.
• okres wegetacji około 140-150 dni
• marchew o korzeniu w typie nantejskim,
• termin siewu od marca do końca maja
• zalecana norma wysiewu to 1.5-2.0 miliony nasion/ha
• długość korzenia pomiędzy 18 a 20 cm.
• bardzo wyrównany korzeń (długość i grubość), bez tendencji do zazielenienia główki
• nać ładna, wzniesiona do góry, średniej długości, doskonała do zbioru mechanicznego
- (dzięki tolerancji na choroby grzybowe)
• bardzo wysoki plon netto po przechowaniu
• do uprawy zarówno na glebach lżejszych jak i na średnio ciężkich do ciężkich.
• bardzo atrakcyjny wygląd po umyciu w opakowaniach jednostkowych
• nadaje się do bardzo długiego przechowywania, nawet do czerwca
Podmenu: