Profesjonalne nasiona warzyw - holenderskie i inne - Agroplanet - hurt i detal

Szukaj

Idź do treści

Menu główne:


Kapusta Blues

Kapusta > Kapusta pekińska

Wczesny mieszaniec do produkcji pod osłonami oraz w gruncie, wybitnie odporny na wybijanie w pędy kwiatostanowe. Charakterystyka: tworzy cylindryczno-baryłkowate główki o masie około 1,5 kg zbite, zwięzłe, o jasno-zielonej barwie, doskonałym smaku i dużej zdrowotności. Należy wysiewać na rozsadnik w styczniu pod produkcję szklarniową oraz w połowie lutego pod tunele zimne. Okres wegetacji: 60 dni od przesadzenia, rozstawa 50 x 40 cm. Odporna na mokrą zgniliznę bakteryjną oraz mączniaka rzekomego. Przeznaczenie: na rynek świeży, do sałatek.Należy pamiętać, że wszystkie wczesne odmiany kapust pekińskich są najbardziej wrażliwe i podatne na działanie temperatury w pierwszej fazie rozwoju, do 4-5 tygodni od siewu. Dlatego poziom temperatury od siewu do kiełkowania, nie może być niższy od 20-24 st.C. W dalszej produkcji rozsady temperatura nie może spaść poniżej 18 st.C. Zalecana jest również produkcja rozsady bezpośrednio w doniczkach lub paletach rozsadowych, gdyż roślina jest wrażliwa na uszkodzenie systemu korzeniowego.

STRONA GŁÓWNA | KONTAKT | Bób | Brokuł | Brukiew | Brukselka | Burak | Cebula | Cukinia | Cykoria | Dynia | Endywia | Fasola | Fenkuł | Jarmuż | Kalafior | Kalarepa | Kapusta | Koper | Kukurydza cukrowa | Marchew | Oberżyna-Bakłażan | Ogórek | Papryka | Pasternak | Patison | Pietruszka | Podkładki | Pomidor | Por | Rzepa | Rzodkiew | Rzodkiewka | Sałata | Seler | Szalotka | Szczaw | Szparag | Szpinak | Mapa witryny


Powrót do treści | Wróć do menu głównego